Tämän vuoden lokakuusta alkaen Googlen Chrome-selain luokittelee turvattomiksi kaikki salaamatonta http-yhteyttä käyttävät sivustot, joille käyttäjä voi syöttää tietoja. Nyt olisi yritysten it-vastaavien aika herätä, sillä tämä tulee iso muutos ja tämän ei turvallinen -merkinnän saamiseksi riittää esim. pelkästään sivustolla oleva hakukenttä.  Googlen tarkoitus on viestiä käyttäjälle, etteivät tämän sivustolle syöttämät tiedot ole turvassa.  Ennakkotietojen mukaan se aikoo jatkossa merkitä turvattomiksi kaikki salaamattomat sivut riippumatta siitä, tallennetaanko niille kävijöiden tietoja.  Samassa yhteydessä turvattomuudesta kertova merkintä on myös tarkoitus muuttaa huomattavasti näkyvämmäksi. Tämä ei ole oikein hyvää yritysten markkinointia.

Tämän lisäksi Google ilmoitti, että se korostaa ja nostaa ylemmäs hakutuloksissaan salattuja (https) sivustoja. Googlen merkitys on niin suuri käytetyimpänä hakukoneena, että jokainen yritys haluaa näkyä korkealla Googlen hakutuloksissa. Todennäköisesti kaikki muut selaajat tulevat seuraamaan Googlen esimerkkiä ja tällä hetkellä Firefox varoittaa jo käyttäjiä, mikäli salaamaton sivu pyytää esim. maksutietoja.

Tällä hetkellä arviolta noin puolet verkkoliikenteestä on salattua, mutta kuitenkin monet suositut sivustot toimivat yhä salaamattomina. Selitys saattaa olla, ettei väärinkäytösten riskiä pidetä kovin suurena. Nämä selaajien käyttäjille antamat varoitukset sivuston turvattomuudesta tulevat vaikuttamaan nopeasti ja yritykset alkavat suojata sivustonsa tehokkaammin. Vastauksena otsikon kysymykseen sanoisin, että Google on oikealla asialla ja tulee tekemään verkosta turvallisemman jatkossa.